Svi oni koji od odmora očekuju nešto više, definitivno će se odlučiti za jedan od naših tematskih boravaka. Otkrijte u sebi talent za slikanje ili pak vrhunskog kuhara. Ili se jednostavno dobro zabavite i ponesite sa sobom nezaboravna iskustva
Škola slikanja obuhvaća 7 dnevni boravak u ruralnom ambijentu Konavala sa školom slikanja u AR ateljeu akademske slikarice Antonije Rusković, gdje možete odabrati između radionica:
Paket uključuje smještaj na bazi polupansiona u hotelima 3*, 4* i 5* u Cavtatu ili u seoskim domaćinstvima u neposrednoj blizini ateljea, prijevoz od smještajnih jedinica do ateljea i nazad te jednodnevni izlet Posjet galerijama u okolici Konavala i Dubrovnika.
Kao alternativu, za one drugačijih afiniteta, nudimo Školu kuhanja ili Aktivan paket (4x4, jahanje konja, quad riding, hiking, vožnja biciklima, ...).
Šestodnevna radionica slikanja za početnike u kojoj će studenti kroz dvadesetak slikarskih sati naučiti osnove komponiranja krajolika i upoznati se s osnovnim slikarskim tehnikama: akvarel, tempera, pastel, akrilik te ulje na platnu. Naučit ćemo osnove štafelajnog slikarstva i upoznati vrijednosti boja u svim tehnikama. Satovi se održavaju u atelieru te na obližnjim slikovitim lokacijama u prirodi.
Ova radionica predstavlja kratak i ozbiljan uvod u likovnost. Bazira se na osnovnim podukama iz kompozicije, perspektive te na svladavanju crtačkih tehnika: ugljen, olovka, tuš, kreda... Osnove crtačkog zanata i njegove tajne stare su stotinama godina i njihovim upoznavanjem ulazimo u čaroban svijet umjetnosti. Idealan je za one koji se planiraju nastaviti baviti sa slikarstvom. Satovi se održavaju u vanjskim i unutarnjim prostorima ateliera.
Petodnevna radionica slikanja na svili je najveselija i najaktivnija od svih naših radionica, pa je stoga preporučamo mlađima, nestrpljivima i onima koji vole konkretan upotrebljiv proizvod. Naučit ćemo oslikavati svilu raznim tehnikama, fiksirati boju te pripremiti proizvod za uporabu, bilo da se radi o šalu, marami, kravati ili jednostavno slici na svili. Posljednji, peti dan radionice pretvara se u modnu reviju gdje ćemo pokazivati naše radove i njihove mogućnosti korištenja.
TRAJANJE: 8 dana / 7 noći
Svakog proljeća, od početka ožujka do prvih dana lipnja, Istru preplavljuju divlje šparoge. Ove plemenite rastuće izdanke prepoznali su još i drevni Egipćani, koji su smatrali da oni cvjetaju uz rijeku Nil. Osim što su ih koristili kao izvor hrane, ponudili su ih i bogovima kao darove, a sada ih mi nudimo vama! Kako ih pronaći, odabrati, pripremiti i napokon uživati u ukusnim jelima vrhunske kvalitete? Dođite s nama u slikovito istarsko selo Brtonigla kako biste saznali i doživjeli proljeće kakvo nikada prije niste imali!
Mjesec je listopad. Nalazite se u srcu Istre, u šumi ispod grada Motovuna i susrećete čovjeka koji hoda sa psom ili čak s prascem?! Ne, nije poludio, jednostavno lovi tartufe, čudne i tajanstvene podzemne žarulje cijenjene u vrhunskim gastronomskim krugovima diljem svijeta. Tartufe su voljeli rimski carevi i europski plemići, a često su citirani zbog svojih afrodizijačkih značajki. Srećom, ne morate biti rimski car, europski plemić ili grčki filozof da biste uživali u ovim slasnim poslasticama! Listopad je i mjesec kada sazrijevaju masline, kada vrijedni istarski maslinari crne plodove pretvaraju u zlatno zelenu tekućinu, simbol ljubavi i tradicije. Imat ćete priliku kušati djevičanska maslinova ulja, naučiti kako pripremati razna jela s ovim posebnim sastojkom te kušati najbolja istarska vina.
Vino je hrana, vino je lijek, vino je afrodizijak, a u novije vrijeme vino je postalo i top turistička atrakcija. Zašto ne biste posjetili srce istarskog sela na dan Sv. Martina, dan kada je mlado vino kršteno. Nakon što isprobate različite sorte i uživate u tradicionalnim istarskim jelima, shvatit ćete zašto je snažna Austro-Ugarska monarhija iz 1902. izgradila željezničku liniju od Trsta do Poreča, poznatu kao "vinska pruga" ili Parenzana. Također ćete saznati zašto je Casanova spomenuo istarsko vino Refošk u svojim memoarima i zašto Hrvati kažu "Kruh za tijelo, vino za dušu ...